Yazılım Mühendisliği Nedir?
Çağ teknoloji çağı. Her işimizi bilgisayarlarla, akıllı cihazlarla hallediyoruz. Durum böyle olunca, ihtiyaca bağlı olarak yeni yeni meslek dalları oluşuyor. Bu mesleklerden biri de yazılım mühendisliği.
YAZILIM MÜHENDİSİ KİMDİR?
Bilgisayar sistemlerinin yazılım tasarımlarını hazırlayan ve bunları sisteme entegre edip, uygulamalarını yapan kişidir.
YAZILIM MÜHENDİSİ NE YAPAR?
Hazırlanacak yazılımla ilgili müşteri ilişkilerini kurar. Müşteriden gelen talebe göre analiz ve tasarım yapar. Program yazar ve test eder. Yazılım sorunsuz şekilde yapıldıktan sonra, yönergesini hazırlayarak kullanıcıların eğitilmesini sağlar.
BU ÖZELLİKLERE SAHİPSEN SEN DE YAZILIM MÜHENDİSİ OLABİLİRSİN
Fen ve matematik dallarına ilgi duyan, teknolojiye ilgisi olan ve yakından takip eden, tasarım yeteneği olan, yaratıcılığını her alanda kullanabilen biriysek yazılım mühendisliği tam bize göre.
YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ
Üniversitelerin dört yıllık Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültelerine bağlı "Yazılım Mühendisliği" bölümlerinde yazılım mühendisliği eğitimi verilmekte.
HANGİ ÜNİVERSİTELERDE VAR BU BÖLÜM?
Atılım Üniversitesi (Ankara) , Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul) , İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İzmir) lisans eğitimi, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin “ Yazılım
Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans” programında da yüksek lisans eğitimi alabilmek mümkün.
İŞ OLANAKLARI NELER?
Bu bölümü bitirdikten sonra bankalarda, ilaç sanayinde, holdinglerde ve telekomünikasyon sektöründe iş bulmak gayet kolay. Kamu sektöründe olduğu kadar, özel şirketlerde de yazılım mühendisi ihtiyacı çok fazla.
NE KADAR KAZANIRIZ?
Yazılım mühendisliği popüler olduğu kadar da ücret açısından oldukça tatmin edici bir meslek. Yeni mezunlar 1.300 TL ile 3.500 TL arası alırken tecrübeye göre maaşlar 5.000 TL'den 17.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder